New Town Congres

Gemeente Zoetermeer

2022 is een bijzonder jaar. Het is precies 60 jaar geleden dat Nederland aan de vooravond stond van een ongekende bouwopgave. De geschiedenis herhaalt zich vandaag de dag, met een hoge woningnood en ambitieuze bouwplannen. Uit de toenmalige bouwopgave zijn de groeikernen ontstaan, Nederlandse ‘New Towns’ waar inmiddels ruim 1,3 miljoen mensen wonen.

Nu, 60 jaar later, worden de eerste ouderdomsrimpels zichtbaar. Ook wordt duidelijk dat onder die rimpels een onvermoede energie en vitaliteit schuilt. Welke lessen kunnen we trekken uit de afgelopen 60 jaar, van woning-, steden- en maatschappijbouw? Wat ging er goed en wat moeten we deze woningbouwronde juist beter doen? Hoe hou je grootschalig verouderende wijken veilig, leefbaar, sociaal en aantrekkelijk? En bovenal: hoe zorgen we dat de Nederlandse New Towns een fijne plek blijven om te wonen voor de 1,3 miljoen mensen die er hun thuis vinden?

Ontdek het en praat erover mee, op 28 november op het New Town congres in Zoetermeer!

Meer informatie en aanmelden

Map for

New Town Congres

Gemeente Zoetermeer

Welke lessen kunnen we trekken uit de afgelopen 60 jaar woning-, steden- en maatschappijbouw? Wat ging er goed en wat moeten we beter doen? Hoe hou je grootschalig verouderende wijken veilig, leefbaar, sociaal en aantrekkelijk? En hoe zorgen we dat de Nederlandse New Towns een fijne plek blijven om te wonen voor de 1,3 miljoen mensen die er hun thuis vinden? Lees meer