Divosa Voorjaarscongres: In de buurt

Divosa

Het Divosa Voorjaarscongres komt eraan! Dit jaar kiezen we, door corona, voor een andere insteek. Hoog tijd om elkaar weer te ontmoeten. Hopelijk laten de coronamaatregelen ‘elkaar ontmoeten’ 1 en 2 juli toe. Hoe dan ook organiseren we ons congres: volledig online óf zowel online als op locatie.

Het thema ‘buurten’ is actueler dan ooit. Zwakke buurten worden steeds zwakker, en de coronacrisis helpt niet mee. Denk aan groeiende eenzaamheid onder ouderen tot problemen op het gebied van veiligheid en het sterk groeiende aantal dak- en thuislozen.

In de buurt komt alles samen. Hier zie je de samenhang tussen problemen op het werk, schulden, de opvoeding van de kinderen, gedoe met buren, gezondheid of het gevoel van veiligheid in de buurt.

De blik uit de buurt is daarmee een mooie insteek om vanuit de uitvoering beleid te maken. Maar hoe doe je dat? Hoe geven andere gemeenten daar vorm en inhoud aan? En hoe komen thema’s als kansengelijkheid of bestaanszekerheid in de buurt samen?

Naar de inschrijfpagina

Map for

Divosa Voorjaarscongres: In de buurt

Divosa

Het Divosa Voorjaarscongres komt eraan! Dit jaar kiezen we, door corona, voor een andere insteek. Hoog tijd om elkaar weer te ontmoeten. Hopelijk laten de coronamaatregelen 'elkaar ontmoeten' 1 en 2 juli toe. Hoe dan ook organiseren we ons congres: volledig online óf zowel online als op locatie. Lees meer