Voor professionals die werken aan de kansrijke wijk in de 20 NPLV-focusgebieden organiseert Wijkwijzer thematische leerkringen. In de eerste leerkringbijeenkomst rond het thema armoede en schulden gaan we in op de rol en kansen van ervaringsdeskundigen en sleutelpersonen bij het aanpakken van armoede en schulden. We gaan in op de praktijk in focusgebieden en hoe hun inzet de aanpak kan verstevigen.
Karin Sok (Movisie), Marc Mulder (senior ervaringsdeskundige) en Inge Goorts (Pharos) delen hun inzichten over hoe ervaringsdeskundigen en sleutelpersonen kunnen bijdragen aan het verkleinen van de afstand tussen inwoners en instituties, en hoe zij de zeggenschap van inwoners kunnen vergroten. Hoe werk je samen met sleutelpersonen en ervaringsdeskundigen? Hoe kun je gelijkwaardigheid en verbinding bevorderen? Welke competenties zijn belangrijk en hoe kun je hen belonen?
Tijdens de bijeenkomst is er volop ruimte voor interactie en uitwisseling. Ontmoet collega’s, leer van de aanpak in andere NPLV-gebieden en deel jouw ervaringen.
Voor wie?
Deze leerkring is bedoeld voor professionals die binnen het NPLV-programma(bureau) of in de alliantie leidend zijn op het thema armoede en schulden en die de opgedane kennis kunnen delen in hun organisatie. Andere betrokken collega’s en alliantiepartners zijn ook welkom (mits aangemeld).
Wat levert deelname jou op?
– Kennis en praktische handvatten rondom de inzet van ervaringsdeskundigheid en sleutelpersonen en de link met de dagelijkse praktijk van armoede en schulden in de NPLV-gebieden.
– Aanknopingspunten om de aanpak van armoede en schulden door te ontwikkelen en in praktijk te brengen.
– Uitwisseling van ideeën met andere NPLV-gebieden.
Aanmelden
Stuur je naam, functie, e-mailadres en telefoonnummer naar kay.hollanders@platform31.nl.
Leerkringen Kansrijke Wijk – Leren van en met elkaar Wijkwijzer organiseert de thematische leerkringen samen met Platform31 en Movisie. De leerkringen zijn bedoeld voor professionals die werken aan de kansrijke wijk in de 20 NPLV-focusgebieden. Een leerkring bestaat uit een serie van vijf sessies, met workshops, locatiebezoeken en presentaties. Uitwisseling van kennis en ervaring combineren we met interessante sprekers uit het werkveld. Leren van samenwerkingspartners het Rijk en de focusgebieden loopt als een rode draad door het programma. Per leerkring staat één thema centraal. |