Leerkring SPUK Kansrijke Wijk: actuele ontwikkelingen in de aanpak van re-integratie

24 September 2024
Fysieke bijeenkomst

Leerkring SPUK Kansrijke Wijk: actuele ontwikkelingen in de aanpak van re-integratie

Tijd 13:00 - 17:00
Prijs Gratis
Locatie Social Impact Factory | Aan de Gracht | Kromme Nieuwegracht 3, Utrecht
WijkWijzer

Voor professionals die werken aan de kansrijke wijk in de 20 NPLV-focusgebieden organiseert Wijkwijzer thematische leerkringen. In de eerste leerkringbijeenkomst kijken we naar innovaties en actuele ontwikkelingen in de aanpak van re-integratie. We duiken dieper in actuele ontwikkelingen en hervormingen, de consequenties voor de focusgebieden en welke rol die kunnen spelen bij het ondersteunen van mensen naar passend werk. 

Door huidige ontwikkelingen op het gebied van werk en re-integratie, zoals de herziening van de participatiewet en de aanpassing van het stelsel van arbeidsongeschiktheid (OCTAS), moet de praktijk nieuwe routes vinden die aansluiten bij de behoeften en mogelijkheden van mensen. Marjet van Houten, programmaleider bij Movisie, deelt haar kennis over actuele ontwikkelingen en onderzoek, en biedt praktische handvatten uit hun Kennissynthese Waardevol Werken.

Tijdens de bijeenkomst is er volop ruimte voor interactie en uitwisseling. Ontmoet collega’s, leer van de aanpak in andere NPLV-gebieden en deel jouw ervaringen. Met een ‘mini-intervisie’ en een ‘tips-marktplaats’ krijg je de mogelijkheid om antwoorden te vinden op hun vragen en om ideeën op te doen en te delen.

Voor wie? 
Deze leerkring is bedoeld voor professionals die binnen het NPLV-programma(bureau) of in de alliantie leidend zijn op het thema re-integratie en die de opgedane kennis kunnen delen in hun organisatie. Andere betrokken collega’s en alliantiepartners zijn ook welkom (mits aangemeld).

Wat kun je verwachten? 

– Inzichten en kennis over de laatste ontwikkelingen rond de participatiewet en waardevol werken.
– Praktische tips en handvatten om de re-integratieaanpak te verbeteren en te implementeren.
– Uitwisseling van ervaringen en ideeën met collega’s uit andere NPLV-gebieden.

Aanmelden 
Stuur je naam, functie, e-mailadres en telefoonnummer naar kay.hollanders@platform31.nl.

Leerkringen Kansrijke Wijk – Leren van en met elkaar
Wijkwijzer organiseert de thematische leerkringen samen met Platform31 en Movisie. De leerkringen zijn bedoeld voor professionals die werken aan de kansrijke wijk in de 20 NPLV-focusgebieden. Een leerkring bestaat uit een serie van vijf sessies, met workshops, locatiebezoeken en presentaties. Uitwisseling van kennis en ervaring combineren we met interessante sprekers uit het werkveld. Leren van samenwerkingspartners het Rijk en de focusgebieden loopt als een rode draad door het programma. Per leerkring staat één thema centraal.

 

09 September 2024
Fysieke bijeenkomst

Leerkring SPUK Kansrijke Wijk: rol van sleutelpersonen bij de aanpak armoede en schulden

Tijd 13:00 - 17:00
Prijs Gratis
Locatie Social Impact Factory | Aan de Gracht | Kromme Nieuwegracht 3, Utrecht
WijkWijzer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema's of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, moet je ingelogd te zijn.